INSCRIPCIONS

BASES DEL CONCURS DE CURTMETRATGES AMB MÒBIL DEL COMÚ DE PARTICULARS

Objectius

 El concurs de curtmetratges Comú de Particulars va dirigit a produccions audiovisuals de creadors que realitzin curtmetratges a través de telèfons mòbils. Organitzat pel Comú de Particulars, el concurs cerca estimular la creació, l’expressió i la difusió de la cultura a través de las noves tecnologies i sistemes de creació audiovisual que aporten els telèfons intel·ligents i a millorar el coneixement d’aquesta institució en l’àmbit de la seva comarca, el Pallars Jussà.

 La popularització dels telèfons intel·ligents en els últims anys ha revolucionat el món audiovisual. Després del cinema, la televisió e Internet, els telèfons mòbils s’han convertit en una nova pantalla d’ús quotidià. L’avantatge de l’ús de telèfons mòbils en el camp audiovisual no està relacionada només amb el seu aspecte accessible i econòmic, sinó també amb l’aportació d’altres elements a la construcció d’una pel·lícula, com la immediatesa, la mobilitat, angles inusuals i múltiples recursos expressius. En aquest context, l’ús de telèfons mòbils per la producció de curtmetratges ha  guanyat força en els últims temps. Avui en dia, milers de persones utilitzen els seus telèfons intel·ligents per gravar escenes de la vida diària i, moltes vegades, compartir-les a les xarxes socials. S’ha produït una democratització en la producció audiovisual,  no només professionals amb grans pressupostos poden crear narracions audiovisuals, sinó que tothom pot explicar la seva història. Una nova era, d’allò audiovisual, s’imposa i els telèfons intel·ligents es converteixen en protagonistes directes.

Ens agradaria que aquesta última tecnologia i les seves formes d’ús  ajudessin a fer conèixer la relació de l’associació Comú de Particulars i La Pobla de Segur.

 BASES DE PARTICIPACIÓ:

 1. Al concurs poden participar persones físiques, de manera individual o col·lectiva. Els participants hauran de viure al Pallars Jussà o tenir una relació amb el municipi acreditada per altri.
 2. El concurs consta d’una única categoria amb la temàtica Relació del Comú de Particulars amb La Pobla de Segur. Per tant, La Pobla i el Comú hauran de ser l’escenari o motiu essencial del curtmetratge.
 3. La participació és totalment gratuïta. Cada participant o grup podrà presentar un sol curtmetratge.
 4. El curt ha de ser original e inèdit, és a dir, no pot haver estat vist o penjat abans en cap mitjà. Les obres poden ser de ficció o documental. El seu disseny haurà de considerar que seran visionats en terminals mòbils i tauletes.
 5. Els curtmetratges presentats han d’estar rodats amb telèfon mòbil, indicant marca i model.
 6. Es permet l’edició o tractament d’imatges i so posterior a la filmació mitjançant l’ús de programes postproducció i d’edició que cada participant cregui oportú.
 7. Els permisos pertinents per fer gravacions en espais públics o privats han de seguir les normatives específiques i són de completa responsabilitat del participant, aplicant-se el mateix criteri amb les persones que intervenen al curt presentat.
 8. No s’acceptaran aquells curtmetratges que atemptin contra un col·lectiu, continguin material discriminatori i/o vulnerin la dignitat de les persones.
 9. La durada dels curtmetratges no serà superior a 1 minut. Els títols de crèdits finals amb la fitxa tècnica i artística, que són obligatoris, NO estan inclosos en aquest minut. Els curtmetratge que siguin superiors a 1 minut, excloent els crèdits, no seran valorats.
 10. La presentació dels curts:
 11. a) Cada participant ha d’enviar el curt al compte electrònic del Comú de Particulars:

 comu@comudeparticulars.cat

 1. b) Junt amb l’arxiu del curt, caldrà enviar un altre arxiu adjunt i en word amb els crèdits del curt o en tot cas, fer esment del nom del o dels creadors, els dels actors -si n’hi hagués-, el model de mòbil, el programa d’edició o qualsevol tècnica feta servir per  la elaboració de la obra i un telèfon o adreça electrònica de contacte. Aquest arxiu word ha de tenir el mateix nom que el títol del curt presentat.
 2. El període de recepció del formulari d’inscripció serà fins al 30 d’abril.
 3. Els participants del Concurs accepten la reproducció i difusió de las obres amb finalitats informatives o de promoció, relacionades amb el concurs.
 4. Aquest concurs està dotat amb 1 Primer Premi i un accèssit. Els premis consistiran en material audiovisual.

Selecció del jurat. Un jurat integrat per diferents professionals de l’àmbit de la cultura i membres de l’associació Comú de Particulars realitzarà la selecció dels curts finalistes i nomenaran els guanyadors. Una vegada visionats tots els vídeos presentats, el jurat seleccionarà els 2 guanyadors en funció de la seva originalitat, noves estratègies narratives i la seva vinculació amb la categoria temàtica Relació del Comú de Particulars amb La Pobla de Segur. Cal dir que si el jurat considera que la qualitat dels curts presentat no és prou rellevant com per a obtenir un premi, aquest quedaria desert.

Durant tot el procés de selecció s’ intentarà garantir l’anonimat dels concursants. Amb caràcter previ a la constitució del Jurat, es publicarà la composició del mateix. La participació al I concurs Comú de Particular de curtmetratges amb mòbil  implica la TOTAL ACCEPTACIÓ D’AQUESTES BASES.

 Qüestions Legals. Els autors dels curtmetratges guanyadors cedeixen al Comú de Particulars els drets de reproducció, comunicació pública i distribució del curtmetratge o fragments del mateix, a fi  que tant el certamen com el curtmetratge pugui ser divulgat i emès a través de qualsevol mitjà i en qualsevol format, incloent-hi la web del Comú de particulars, així com a  les xarxes socials i plataformes audiovisuals corresponents. L’exercici d’aquests drets serà, exclusivament, amb finalitats promocionals i divulgatives del certamen, del Comú de Particulars i de la vila La Pobla de Segur.

Jurat

Antoni Graell, Franci Farrús i Enrique Beck

Criteris de selecció

 1. Que sigui fàcilment comprensible la idea temàtica del concurs: la relació entre el Comú i La Pobla de Segur.
 2. La qualitat tècnica de la imatge.
 3. La qualitat tècnica del so.
 4. L’adequació del so a la imatge.
 5. L’originalitat del muntatge.
 6. L’originalitat de la idea que ordena tot el curt.

Observacions:

Cada punt el valorarem d’ 1 a 5, sent 1 molt poc i 5, molt bo. El curt que obtingui una suma més gran serà el guanyador i el segon l’accèssit. Ara bé, si cap curt obtingués un resultat igual o superior a 18, només s’atorgaria un accèssit i es deixaria el primer premi desert.

Copyright © 2020 – Comú de Particulars. Tots els drets reservats.